Fridas Hemsida När livet förändras drastiskt!
Torsdag 16 Januari 2014 - 16:21:41
Ja, det är så mycket som hänt sedan senast jag skrev, att jag kan inte annat än skämmas. Men hösten har varit hektisk och tankarna har funnits på annan ort. Dessutom har jag märkt att även jag trätt in i den moderna eran av smartphones och olika sociala medier. Det är helt enkelt inte så ofta man sitter framför datorn, utan numera pillar man på telefonen.

Men det viktigaste som hänt sen senast jag skrev är att jag blivit mamma, till en liten knodd som dök upp i vårt liv den 10 januari i år. Han vägde 3050 gram och var 49 cm lång. En riktig plutt. Han bestämde sig dock för att komma till världen med rumpan först, vilket oftast resulterar i kejsarsnitt. Men jag hade den enorma turen att komma till BB en kväll när en skara mycket erfarna och kunniga personer jobbade. De sa till och med till mig, att om det varit andra barnmorskor som jobbat den kvällen, hade det blivit kejsarsnitt.

Äventyret började klockan fyra-fem på morgonen när vattnet gick. Jag ringde in och de sa åt mig att komma in vid åttatiden för att se om det var dags att föda eller inte. Förvärkarna kom först efter att vattnet gått, och när jag dök upp på BB vid nio var det redan då ganska smärtsamt. Men de skickade hem mig i några timmar ändå. När jag väl dök upp på BB igen vid halv ett var det definitivt på g och barnmorskan beslöt att det var dags för lustgas. Sen började någon timme av gräsliga värkar, fram tills dom ansåg att det visst började bli lite akut med att sätta in epiduralen. Den kan vi då konstatera kom som en skänk från ovan, hade jag varit musiker hade jag skrivit en kärlekssång... Efter det fick jag vila några timmar, där man fick möjlighet att mysa lite med Viktor, dricka lite gainomax och prata strunt med våran jättetrevliga och trygga barnmorska Marita. Vid sju på kvällen började allvaret! Då trappades epiduralen ned och jag var öppen nog för att börja krysta. När väl knodden bestämde sig för att låta stjärten se världen, var det nog bland det värsta jag varit med om i smärtväg! Men vid 20.36 så kom han, hela han på en enda krystning. Det var nog den häftigaste stunden i mitt liv!San Fransisco
Tisdag 23 Juli 2013 - 04:48:44
When youre going to San Fransisco... be sure to wear a hell of a lot of clothes.... and earplugs... and preferrably become a vampire because the smog will never let you see the sun... Vi har dock fått se Golden Gatebron (eller *harkel* halva, övre delen är lost to the smog) och Alcatraz!

Alcatraz kan vi dock meddela, ar idag inte sa latt att fa tag pa biljetter till. Man maste boka i forvag. Vi larde oss the hard way. Det slutade med att vi fick ga upp klockan halv fem pa morgonen for att sta ute och frysa i en ko for att KANSKE fa tag i nagra left-over biljetter som saljs varje morgon. Men det gick! Vi var inte bara lite glada...Flykten från Flagstaff, USAs tråkigaste stad...
Onsdag 17 Juli 2013 - 03:56:22
Vi har äntligen lyckats fly från USAs absolut tråkigaste stad, Flagstaff... Tack vare en fartdare som rammade oss fran sidan och pajade var bil fastnade vi där. När vi insett att stan består av ett sommarstängt universitet och en trailerpark gav vi upp och bänkade oss på den lokala bion och tyckte lätt synd om oss själva. Men filmerna tog slut och sista timmarna före bussens avfärd slutade på busstationen med en galen lastbilschaffis som blivit bestulen sitt pick och pack och dumpad i öknen av sin methmissbrukande flickvän. Helt plötsligt var vi rätt nöjda med vår helg...

Utöver detta har vi hunnit med att se Grand Canyon. Till skillnad från Niagarafallet var det enormt, och faktiskt riktigt breathtaking. Mycket vackert, och på sina ställen inte sa turistifierat som man kunnat tro. Det är fortfarande en väldigt öppen park där man kan vandra runt i stort sett som man vill - på egen risk dock. Vi vågade oss inte på några sådana utflykter, men i framtiden någon gång kanske...New York vs Los Angeles
Måndag 08 Juli 2013 - 05:18:25
Update från sidan Atlanten: Akta, ser du något grönt är det formodligen täckt med fett, socker eller cancerframkallande färgämnen! Vi kan också konstatera att även Viktor har en inre shopaholic...

Jag och Viktor har tagit vart pick och pack och susat over stora havet. Vad vi upptackt ar ett land som har en stor forkarlek for fett socker och artificiella fargamnen... inte till var belatenhet. Att hitta ett salladshuvud ar lika latt som att hitta guld i toastolen. Pa det stora snajsiga apoteket finns tills storsta delen att finna chips, chokladkakor och diverse fettderivat. Gott... (iakta ironin)

Los Angeles tilltalar oss betydligt mer an New York. Klimatet ar behagligare, da det faktiskt finns luft som cirkulerar mellan husen. New York var bokstavligen en svettig bastu dar du anda behovde ta pa dig helly hansenoverallen nar du entrade nagon butik eller inomhusetablisemang. Jag och Viktor drog forstas pa oss varsin air-conditioning forkylning...

I New York satter man huvudet pa sne och tycker synd om de stackarna som sover ute i lorten och skiten, i Los Angeles verkar det snarare vara nagon slags livsstil dar man inte riktigt kan avgora vilka som ar hemlosa och inte... Folk ar allmant glada, avslappnade och helt enkelt lite lyckligare har...

Hippietown... i like it!Creative Summit 2013
Fredag 14 Juni 2013 - 07:14:16
De senaste två dagarna har jag varit på något som kallas "Creative summit", via jobbet. Det är ett kommunikatörsnätverk i norden, som träffas och ser på föreläsare och minglar. Oerhört spännande!

Det var huvudsakligen föreläsare från andra länder, som talade om allt från eyetracking (en apparat som kan följa våra ögonrörelser, och därefter forska på hur ögat och hjärnan uppfattar saker) till hur en bot kan personaliseras och bli omtyckt. Det jag tog ut av dagen, som jag kände var det övergripande temat, var hur nära avancerad teknik och konst egentligen är. Hur viktigt det är med människor som tänker utanför boxen, för att utvecklingen ska gå framåt. Det måste finnas en person som tror att något är möjligt, innan tekniken finns för att det ska vara möjligt.

Utöver jobbet har veckan gått i husvisningens tecken. En visning om dagen. Idag, fredag, får vi lite semester, men det kompenserar vi med två visningar imorgon lördag. Jag tror vi blivit lite beroende... :)Här kommer sommaren!
Måndag 03 Juni 2013 - 15:31:52
De senaste dagarna har vi här i Skellefteå förärats med värme bortom det normala. Jag njuter av att inte behöva frysa arslet av mig, medans min varmblodade pojkvän mest ligger och flåsar i pina och plåga. I hans huvud snurrar snarare drömmar till kallare tider, skoter och snöklädda bergstoppar...

På senare tid har mycket dykt upp på agendan. I veckan åker vi till Sweden Rock festival, och några veckor efter det till USA. Det har varit en hektisk tid av att planera, packa och fundera. Utöver resorna söker vi dessutom hus då vi insett att min etta på 34 kvadrat på sin höjd skulle funka som garderob, och Viktor bor så långt ute i skogen att inte ens trollen och vättarna skulle orka pendla.

Idag blir det husvisning i Kåge, håll tummarna!

[ Frida Bergkvist :: Kommentarer är avaktiverade för detta objekt ]


Skellefteå Kraft!
Fredag 26 April 2013 - 10:21:48
Under onsdageftermiddagen kom det besked jag längtat så oerhört efter! Jag fick jobbet som kreativ kommunikatör på Skellefteå Kraft! Jag trodde inte det var möjligt att komma närmare min bostad än Tekniska kontoret... men tydligen gick det! Från att ha suttit på bussen 4-4,5 timmar per dag för att ta mig till jobbet, kan jag helt plötsligt mer eller mindre krypa till jobbet på under fem minuter.

Nu är frågan vad man ska göra av all denna extra tid? Den lilla ängeln på min axel säger att det ska bli till att träna igen, gå långa promenader och orka laga till nyttig mat... men då har vi den svarta lilla lurveln på andra axeln som istället frestar mig med möjligheter till sim city-spelande och helnätter med penseln i handen.

Men den största glädjen är att jag numera kan umgås mer med min älskling, Viktor. Och med lite tur kanske älsklingen har lite vett att sparka mig i rumpan när latheten tar överhanden.

Från en glad och lätt överentusiastisk Frida!

[ Frida Bergkvist :: Kommentarer är avaktiverade för detta objekt ]


Tiden går fort när man har roligt
Fredag 15 Mars 2013 - 12:41:54


Tänk att det är ett år sedan jag, Charlotte och Kicki bestämde oss för att klämma in oss i vårt galleri på Storgatan 109 i Skellefteå. Helt otroligt! Det har dock varit ett hektiskt år för mig, så mängden vistelser i galleriet är verkligen på tok för lågt. Men några alster har man klämt ur sig, och mången trevliga kvällar har man spenderat där.

Jag hoppas på många fler! :)

Gå gärna in och följ oss:
www.facebook.com/tjwellrut

[ Frida Bergkvist :: Kommentarer är avaktiverade för detta objekt ]


Jag finns lite överallt!
Tisdag 12 Mars 2013 - 17:07:02
Följ mig på LinkedIn och Twitter! :)

Twitterkonto: @FritjofRydeker

På LinkedIn heter jag förstås Frida Bergkvist.

Illustratörscentrum: http://www.illustratorcentrum.se/medlem/frida-bergkvist

Vi ses ute i den digitala sfären :)

[ Frida Bergkvist :: Kommentarer är avaktiverade för detta objekt ]


Facebookutbildning
Onsdag 27 Februari 2013 - 21:48:47
De senaste två dagarna har jag varit på resande fot i länet och hållit två grundläggande facebookutbildningar. Fantastiskt roligt!

Det bästa med att arbeta med Studieförbundet Vuxenskolan är alla positiva, passionerade och kreativa människor. Även när något är svårt och krångligt håller man lågan uppe. Det är sannerligen beundrandsvärt!

I helgen blir det att åka förbi Umeå till House of metal, för trevligt umgänge och god musik. Hoppas vi ses där!

[ Frida Bergkvist :: Kommentarer är avaktiverade för detta objekt ]


Gå till sidan       >>  
Nyhetskategorier
 TEST
Copyright frida bergkvist mm